Nastřelení vlasů má cenu pro toho, kdo chce na trvalo vyřešit problém s jejich úbytkem

Cena nastřelení vlasů může řadu mužů, kteří touží po mladistvém vzhledu, v první chvíli odradit. Většina z nich tento problém řeší nejdříve různými prostředky na posílení a obnovu vlasového porostu. Transplantace je ale jedinou opravdu účinnou a trvalou metodou. Pojďme si o ní povědět více!

Ne všechny oblasti hlavy nastřelení vlasů potřebují nebo potřebovat budou

Muži trpí úbytkem vlasů většinou na temeni, tvoří se jim kouty, případně ustupuje čelo a tvoří se pleš. Hlavní příčinou tohoto jevu je mužský hormon testosteron. Ten se s přibývajícím věkem začne přeměňovat na dihydrotestoseteron, který ničí vlasové kořínky. Vlasy většinou nevypadají v oblasti nad ušima a na zadní části hlavy, protože k přeměně testosteronu ve vlasových koříncích v těchto oblastech nedochází. Ani ženy ale nemusí být vůči plešatění imunní. Takzvaná alopecie se stejně dobře může stát i postrachem žen.

Ať již jste muž či žena, pokud ztrátu vlasů zpozorujete a s holou lebkou se smířit neplánujete, řešte tento problém raději ihned! Možná se tak nutnosti transplantace vyhnete.

I pokud příroda bitvu o vaše vlasy nakonec vyhraje, válku ještě vyhrát nemusí – transplantace může problém vyřešit trvale.

Jak tedy vlastně transplantace vlasů probíhá?

Jde o autotransplantací, tedy o přenesení vlastních vlasových štěpů z místa, kde vlasy jsou a jejich vsazení do oblasti, kde chybí. V průběhu jedné etapy transplantace vlasů je možné přenést až 1 600 vlasových štěpů a z každého vyrostou 3-4 vlasy. Výsledkem tedy téměř 5 000 vlasů. Úspěšně transplantované vlasy velice dobře rostou i 25 let po zákroku. Kromě vlasů je možné transplantovat i vousy, řasy a obočí.

FUT a FUE, dvě nejrozšířenější metody nastřelování vlasů

Tyto dvě nejpoužívanější metody se liší odběrem vlasových štěpů. Jejich následné vsazení je u obou metod podobné.

FUT – metoda stripu

Při použití této metody se odebere ze zadní části hlavy proužek kůže s vlasy. Kůže se sešije plastickým stehem a jizva zůstane schovaná ve vlasech. Výhodou metody FUT je, že se vlasové kořínky nepoškodí, a to je zárukou toho, že vlas dobře poroste. Z proužku kůže se potom vlasové štěpy za použití mikroskopu připravují pro vsazení na nové místo. Tuto metodu dnes používá mnoho renomovaných klinik a některé z nich na ni poskytují dokonce doživotní záruku.

Metoda FUE – odběr štěpu přímo z hlavy

Metodou FUE se vlasové štěpy odebírají přímo z hlavy a jejich příprava neprobíhá pod mikroskopickou kontrolou. Je zde, byť nízké, riziko poškození vlasového štěpu. Výhodou je, že nevzniká jizva. Zákrok je časově náročnější a kliniky neposkytují záruku na výsledek.

Při použití obou zmiňovaných metod začnou transplantované vlasy růst přibližně po třech měsících. Je třeba mít trpělivost a dodržovat nejen pokyny, které vám dá lékař, ale také vést zdravý životní styl.

Cena transplantace vlasů jde do desítek tisíc korun, pořídit ji lze i na splátky

Cena závisí na metodě transplantace a na počtu použitých vlasových štěpů. Celková cena vás vyjde na několik desítek tisíc korun. Protože se jedná o estetický zákrok, pojišťovna ji neproplácí. Většina klinik vám ale nabídne i možnost platby na splátky.

Jaké zákroky jsou zahrnuté v ceně?

  • Odborná konzultace s vlasovým chirurgem, který vyhodnotí zdravotní stav vlasů, navrhne vhodnou metodu a rozsah zákroku.
  • Lokální anestezie
  • Vlastní transplantace vlasů, která trvá podle náročnosti zákroku 2 až 4 hodiny.
  • Pooperační péče: za tři až čtyři dny po transplantaci se odstraní obvaz hlavy

Pokud toužíte po mladším vzhledu a o transplantaci vlasů uvažujete, vyplatí se věnovat velkou pozornost výběru kliniky. Zjistěte si, jak dlouho již funguje na trhu, kolik má za sebou zákroků a zda jsou klienti s konečným výsledkem i přístupem odborníků spokojeni.

Znáte někoho, kdo transplantaci vlasů podstoupil, nebo máte vlastní zkušenosti? Budeme rádi, když se o ně s námi podělíte v komentářích.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient